Homeogarden, Organska zemlja 70 lit

ORGANSKA ZEMLJA 70 L

✅ Za naravno, organsko izboljševanje tal v vrtu, sajenje in presajanje.
✅ 50 % manj zalivanja
✅ odlična rahlost in zračnost
✅ Certifikat skladnosti za ekološko pridelavo
✅ Substrat je narejen iz 100 % obnovljivih organskih snovi
✅ Ne vsebuje šote in umetnih gnojil

DELOVANJE: Naravno, organsko in trajnostno uporabljamo substrat za setev, sajenje in presajanje vseh vrst rastlin. Uporabljamo ga za izboljševanje zemlje na vrtovih in tratah, saj zaradi svoje edinstvenosti izboljšuje vodno – zračni režim v tleh in naredi zemljo zelo rahlo in s tem povečuje zadrževanje vode v tleh in zemlji. Substrat je izredno rahel in ne vsebuje nobenih nevarnih primesi, saj mu sami dolijemo pitno vodo ali deževnico, ko ga pripravimo.

UPORABA: Za setev, sajenje in presajanje vseh vrst rastlin, za mešanje s slabšimi zemljami in substrati, pri sajenju različnih rastlin na prosto, pri setvi novih travnatih površin, pri pripravi novih gredic, sajenju sadnega drevja, sadnih in okrasnih rastlin, začimbnic in vseh vrst vrtnin.

NAČIN UPORABE: Setev, sajenje, presajanje v substrat lahko izvajamo skozi celo leto, prav tako ga lahko dodajamo zemlji kadarkoli je potrebno. Odstranimo ovoj embalaže – kartonski ovoj in folijo. Postavimo organski substrat-blok v dovolj veliko vedro ali še bolje, v samokolnico. Enostavno dolijemo primerno količino čiste vode (iz pipe ali deževnico) in sicer približno 30-35 l vode, kar so 3 zalivalke oz. 3 zalivalke in pol (po 10 l). Voda hitro namoči blok substrata, tako da je organska zemlja pripravljena v 20-30 minutah. Priporočamo, da blok večkrat potisnemo v vodo, da ne izplava na površino, ker se s tem raztapljanje upočasni. Prav tako priporočamo, da še malo premešamo ali pregnetemo zemljo, da ne bi voda zastajala na dnu vedra ali samokolnice. Dobili bomo polno samokolnico visoko kakovostne organske zemlje. Organske bloke lahko enostavno tudi razpostavimo po vrtu pred dežjem, ki jih bo zmočil in nastala bo kakovostna organska zemlja. 1 blok zadošča za začetno izboljšanje zemlje za 5-10 m2. Organsko zemljo lahko tudi dodajamo ob sajenju k sadikam ali ob setvi za prekrivanje vrhnje plasti zemljišča, saj zelo dobro zadržuje vlago. Bistvena prednost je, da ne nosimo težke običajne zemlje domov, ampak si jo sami pripravimo. Pri zemljah večji del predstavlja voda, ki pa ni vedno čista in neoporečna, zato je ključno da vemo kaj smo dodali, če želimo organsko vrtnariti.

SESTAVA: 100 % rastlinski, naraven in organski substrat iz vlaken kokosovih palm. Vsebnost vlaken max 5 %. Suha snov min 95 %. N (skupni dušik) 0,09 %, P205 (fosforjev pentaoksid) 0,12 %, K20 (kalijev oksid) 0,15%, CaO (kalcijev oksid) 0,19 %, MgO (magnezijev oksid) 0,17 % v suhi snovi. pH 6-7 – nevtralen. Substrat je posušen in stisnjen pod pritiskom. Substrat ne vsebuje šote.

NAJBOLJŠI REZULTATI: Organsko zemljo uporabljamo povsod, kjer želimo izboljšati rahlost in zračnost zemlje in zmanjšati potrebo po zalivanju tudi do 50 %. Če uporabljamo organsko zemljo za direktno sajenje, priporočamo pred setvijo, sajenjem ali presajanjem dodajanje naravnega organskega gnojila in sicer HomeOgarden Organski Vrt v količini 700 g na 70 l vrečo. Tako bodo rastline imele dovolj hranil za normalno rast. Po potrebi pa dognojujemo s HomeOgarden Organskim Dognojevanjem. Priporočamo uporabo izključno naravnih organskih gnojil, saj je tudi zemlja ki ste jo kupili, povsem naravna in organska. Pri zalivanju bodimo pozorni, da zalivamo veliko manj kot običajne zemlje, saj izdelek zelo dobro zadržuje vodo in vlago, kar je bistvena prednost.


Ostala ponudba