Homeogarden, Organske jagode in jagodičevje 1 kg

ORGANSKE JAGODE IN JAGODIČEVJE 1KG

✅ obogateno 100% organsko gnojilo
✅ NPK: 6:5:10 , KALCIJ: 4,2%; Magnezij: 4%
✅ z naravnimi algami in organskim magnezijem in kalcijem
✅ za jagode, maline, ribez in ostalo jagodičevje
✅ CERTIFIKAT ZA EKOLOŠKO PRIDELAVO
✅ MIKRO GRANULE – HITRA TOPNOST IN DELOVANJE

DELOVANJE: Naravno, biološko in trajnostno prehranjuje rastline, povečuje zdrav domač pridelek in povečuje tvorbo humusa, ki je ključen za rodovitnost zemlje. Osnovnemu visoko kakovostnemu organskemu gnojilu dajejo posebno odliko in povečano delovanje naravni izboljševalci: alge, organski magnezij in kalcij. Edinstvena kombinacija organskega gnojila in naravnih izboljševalcev zagotavlja zdrav domač pridelek. Zaradi mikrogranulacije se gnojilo izredno hitro topi in deluje, ter je kot takšno zelo primerno tudi za dognojevanje skozi celo leto.

UPORABA: Gnojilo uporabljamo na vseh vrstah jagodičevja kot so jagode, ribez, maline, aronije, goji jagode, kosmulje in vse ostale rastline, kjer želimo na naraven način brez umetnih gnojil izboljšati njihovo rast in cvetenje, ter povečati pridelek.

EKO_CertifikatNAČIN UPORABE: Rastline v vrtu, koritih in sadnih nasadih lahko gnojimo v katerem koli mesecu leta, vse od februarja do novembra. Pazimo le, da zemlja ni zmrznjena, saj se v tem primeru gnojilo ne bomo moglo raztopiti v zemlji. Za 25 m2 površine potrebujemo 1 kg gnojila. Gnojilo lahko tudi zmešamo z organsko zemljo za sajenje rastlin v korita ali lončke in sicer v količini 250 g za 50 l zemlje, odvisno od kakovosti in založenosti zemlje s hranili.

NAJBOLJŠI REZULTATI: Za naravno povečanje pridelka in trajnostno izboljšanje zemlje v vrtu in sadnih nasadih, gnojilo uporabljamo najprej v začetku rasti – spomladi. V primerjavi z običajnimi organskimi gnojili brez naravnih izboljševalcev, je potrebna količina bistveno manjša in sicer tako, da ob pripravi zemljišča gnojilo dodamo v količini 1 kg za 25 m2. Osnovno hrano v gnojilu rastline sprotno porabljajo, medtem ko naravni izboljševalci ostajajo v zemljišču večletno in izboljšujejo rodovitnost zemlje, kar je tudi ključna prednost pred drugimi organskimi gnojili. Gnojilo ponovno uporabimo še v jesenskem času, po spravilu pridelka in sicer v enaki količini kot spomladi. Gnojilo se dodaja tudi v rastni sezoni za dognojevanje, ali ob menjavi rastlin na vrtu, kjer lahko uporabimo tudi polovično količino in sicer 1 kg za 50 m2. V primeru izredno slabega zemljišča lahko količino povečamo do maksimalno 1 kg na 10 m2. Pri sajenju manjših sadik – kot so jagode, dodajamo 50 g gnojila (1 večja pest), za nekoliko večje kot so maline, ribez pa 100 g gnojila (2 večje pesti gnojila). Pri mešanju gnojila z zemljo pred sajenjem ali za dognojevanje dodajamo 1 kg za 200 l zemlje oz 250 g (5 večjih pesti) na vrečo zemlje (50l).

SESTAVA: 100 % granulirano organsko gnojilo z naravnimi algami. N (skupni dušik) 6 %, P205 (fosforjev pentaoksid) 5 %, K20 (kalijev oksid) 10 %, CaO (kalcijev oksid) 4,2 %, MgO (magnezijev oksid) 4 %. pH nevtralen 6-7. Gnojilo ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti.


Ostala ponudba