Homeogarden, Organske okrasnice in vrtnice 1 kg

ORGANSKE OKRASNICE IN VRTNICE 1kg

✅ obogateno 100% organsko gnojilo
✅ NPK: 6:5:7 , KALCIJ: 5,8%; Magnezij: 4%
✅ z naravnimi algami in organskim magnezijem in kalcijem
✅ za vrtnice in vse vrste okrasnih rastlin
✅ CERTIFIKAT ZA EKOLOŠKO PRIDELAVO
✅ MIKRO GRANULE – HITRA TOPNOST IN DELOVANJE

DELOVANJE: Naravno, biološko in trajnostno prehranjuje rastline, povečuje cvetenje in tvorbo humusa, ki je ključen za rodovitnost zemlje. Osnovnemu visoko kakovostnemu organskemu gnojilu dajejo posebno odliko in povečano delovanje naravni izboljševalci alge, organski magnezij in kalcij. Edinstvena kombinacija organskega gnojila in naravnih izboljševalcev zagotavlja čudovito cvetenje. Zaradi mikrogranulacije se gnojilo izredno hitro topi in deluje, ter je zato primerno tudi za dognojevanje skozi celo leto.

UPORABA: Gnojilo uporabljamo na vseh vrstah okrasnih rastlin, za vrtnice, žive meje, okrasno grmičevje, balkonske rastline kot so pelargonije in surfinije, kjer želimo na naraven način brez umetnih gnojil izboljšati njihovo rast in cvetenje .

NAČIN UPORABE: Rastline na prostem, v koritih ali lončkih gnojimo v katerem koli mesecu leta vse od februarja do novembra. Pazimo le, da zemlja ni zmrznjena, saj se v tem primeru gnojilo ne bomo moglo raztopiti v zemlji. Za 25 m2 površine potrebujemo 1 kg gnojila. Gnojilo lahko tudi zmešamo z organsko zemljo za sajenje rastlin v korita ali lončke, v količini 250 g za 50 l zemlje, odvisno od kakovosti in založenosti zemlje s hranili.

NAJBOLJŠI REZULTATI: Za naravno povečanje rasti in cvetenja in trajnostno izboljšanje zemlje uporabljamo gnojilo najprej v začetku rasti – spomladi. V primerjavi z običajnimi organskimi gnojili (brez naravnih izboljševalcev), je potrebna bistveno manjša količina in sicer tako, da ob pripravi zemljišča gnojilo dodamo v količini 1 kg za 25 m2. Posebno pa je zaželeno, da se gnojilo dodaja tudi v rastni sezoni za dognojevanje, kjer lahko uporabimo tudi polovično količino in sicer 1 kg za 50 m2. V primeru izredno slabega zemljišča lahko količino povečamo do maksimalno 1 kg na 10 m2. Pri sajenju manjših okrasnih sadik dodajamo 50 g gnojila ( 1 večja pest), za večje pa 100 g gnojila (2 večje pesti gnojila). Pri mešanju gnojila z zemljo pred sajenjem ali za dognojevanje, dodajamo 1 kg za 200 l zemlje oz 250 g (5 večjih pesti) na vrečo zemlje (50l).

SESTAVA: 100 % granulirano organsko gnojilo z naravnimi algami. N (skupni dušik) 6 %, P205 (fosforjev pentaoksid) 5 %, K20 (kalijev oksid) 7 %, CaO (kalcijev oksid) 5,8 %, MgO (magnezijev oksid) 4 %. pH nevtralen 6-7. Gnojilo ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti.


Ostala ponudba