Homeogarden, Organske plodovke in paradižnik 1 kg

ORGANSKE PLODOVKE IN PARADIŽNIK 1Kg

✅ OBOGATENO 100% ORGANSKO GNOJILO
✅ NPK: 6:7:8; Mikrohranila: kALCIJ :7 %, MAGNEZIJ: 0,2 %.
✅ Z NARAVNIMI ALGAMI IN ORGANSKIM MAGNEZIJEM IN kalcijem
✅ ZA PARADIŽNIK, PAPRIKE, KUMARE, BUČKE IN VSE VRSTE PLODOVK
✅ CERTIFIKAT ZA EKOLOŠKO PRIDELAVO
✅ mikro granule – hitra topnost in delovanje

DELOVANJE: Naravno, biološko in trajnostno prehranjuje rastline, povečuje zdrav domač pridelek in povečuje tvorbo humusa, ki je ključen za rodovitnost zemlje. Osnovnemu, visoko kakovostnemu organskemu gnojilu dajejo posebno odliko in povečano delovanje ob bistveno manjši porabi od standardnih organskih gnojil, naravni izboljševalci alge, organski magnezij in kalcij. Edinstvena kombinacija organskega gnojila in naravnih izboljševalcev zagotavlja zdrav domač pridelek. Zaradi mikrogranulacije se gnojilo izredno hitro topi in deluje in je zato zelo primerno tudi za dognojevanje skozi celo leto.

UPORABA: Gnojilo uporabljamo na vseh vrstah plodovk kot so paprike, kumare, bučke, jajčevci, čebula, česen in paradižnik, kjer želimo na naraven način brez umetnih gnojil izboljšati njihovo rast, cvetenje in povečati pridelek.

NAČIN UPORABE: Rastline v vrtu, koritih ali sadilnih vrečah lahko gnojimo v katerem koli mesecu leta vse od februarja do novembra. Pazimo le, da zemlja ni zmrznjena, saj se v tem primeru gnojilo ne bomo moglo raztopiti v zemlji. Za 25 m2 površine potrebujemo 1 kg gnojila. Gnojilo lahko tudi zmešamo z organsko zemljo za sajenje rastlin v korita ali lončke v količini 250 g za 50 l zemlje, odvisno od kakovosti in založenosti zemlje s hranili.

NAJBOLJŠI REZULTATI: Za naravno povečanje pridelka in trajnostno izboljšanje zemlje v vrtu uporabljamo gnojilo najprej v začetku rasti – spomladi. V primerjavi z običajnimi organskimi gnojili, brez dodanih naravnih izboljševalcev, je potrebna količina bistveno manjša in sicer tako, da ob pripravi zemljišča gnojilo dodamo v količini 1 kg za 25 m2. Posebno pa je zaželeno, da se gnojilo dodaja tudi v rastni sezoni za dognojevanje ali ob menjavi rastlin na vrtu, kjer lahko uporabimo tudi polovično količino in sicer 1 kg za 50 m2. V primeru izredno slabega zemljišča lahko količino povečamo do maksimalno 1 kg na 10 m2. Pri sajenju manjših sadik kot so npr. kumare dodajamo 50 g gnojila (1 večja pest), za nekoliko večje kot paradižnik, bučke pa 100 g gnojila (2 večje pesti gnojila). Pri mešanju gnojila z zemljo pred sajenjem ali za dognojevanje, dodajamo 1 kg za 200 l zemlje oz. 250 g (5 večjih pesti) na vrečo zemlje (50l). Gnojilo ponovno uporabimo še v jesenskem času (po spravilu pridelka), v enaki količini kot spomladi.

SESTAVA: 100 % granulirano organsko gnojilo z naravnimi algami. N (skupni dušik) 6 %, P205 (fosforjev pentaoksid) 7 %, K20 (kalijev oksid) 8 %, CaO (kalcijev oksid) 7 %, MgO (magnezijev oksid) 0,2 %. pH nevtralen 6-7. Gnojilo ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti.


Ostala ponudba