Hortenzija, velikocvetna, latasta - Hydrangea paniculata grandiflora

hortenzija

PRIMER ZASADITVE

Hortenzijagrandiflora01

Hortenzija, Hydrangea Paniculata Grandiflora: latasta, listopadna, višina 2,5 m. Cvetovi so koničaste oblike, poleti so kremno bele barve, proti jeseni postanejo rožnato beli. Spomladi in poleti je listje zeleno, v jeseni postane rumene barve. Potrebuje sončno ali polsenčno lego. Zemlja mora biti kisla do nevtralna.

Obrezovanje lataste hortenzije v mesecu marcu
Najboljši čas za obrezovanje te hortenzije je mesec marec. Če želite grm občutno obrezati, odžagajte vse veje na višino 50 cm. Ker ta hortenzija cveti na enoletnem lesu (torej na vejah, ki začnejo poganjati po mesecu marcu), boste lahko še isto leto uživali v razkošju cvetov!

Po potrebi lahko izvedete tudi pomladitveno rez. Najbolje je, da pomladitveno rez izvedete postopoma, tako da v treh ali več letih vsako leto del starih vej odrežete na višino 50 cm. Nikoli ne začnite rezati na zunanji strani hortenzije, temveč vedno odrežite načrtovano število vej, ki naj bodo razporejene po celotnem grmu.

Obrezovanje lataste hortenzije v času od meseca septembra do decembra
Odcvetele cvetove hortenzije lahko odstranite bodisi jeseni bodisi pozimi. Cvetove lahko odstranite tudi kasneje, na primer tik pred začetkom pomladi, kajti tudi odcveteli cvetovi hortenzije so lahko odlična dekoracija na vašem zimskem vrtu.


Ostala ponudba