Hruška Viljamovka

Viljamovka01

za tla ni zahtevna. Odporna je proti spomla­danskemu mrazu. Cveti srednje pozno. Zarodi zgodaj, rodi odlično in redno.Zori sredi avgusta do začetka septembra, običajno dozori v osmih do desetih dneh. V hladilnici zdrži tri mesece, v kontrolirani atmos­feri ali v polietilenskih vrečkah pa do konca februarja.

Plod je srednje debel do debel, zvona­sto hruškaste oblike, spodaj nekoliko trebušast, s srednje debelim vratom. Pe­celj je srednje dolg, širok, olesenel, bolj ali manj ukrivljen. Kožica je gladka, zelenkasto rumena, včasih z rahlo rde­čico na sončni strani, posuta s številnimi drobnimi rjavimi pikicami in rjasta ob peci ju. Meso je belkasto, zelo sočno, drobnozrnato, top no, sladko, s pri­merno kislino in z značilno muškatno aromo.

Za podnebne in talne razmere ni zahtevna. Odlična je za svežo porabo, nenadomestljiva v predelovalni industriji za kompote, sirupe, destilate itn.


Ostala ponudba